Workshop voor en door IT-specialisten

← Nieuws
May 06, 2019

Eén van de speerpunten van de Impulsum Group is dat wij de IT-expertises van onze dochterondernemingen samenbrengen onder de paraplu van de groep. Zo doen wij dit ook onderling in het delen van kennis. Dit doen wij onder andere in de vorm van workshops.

In contact blijven met collega’s

Een deel van de medewerkers van de Impulsum Group werkt grotendeels of volledig bij klanten op locatie. Daardoor is het belangrijk om buiten het dagelijkse werk om met elkaar in contact en in gesprek te blijven. Dit gebeurt naast de bedrijfsbijeenkomsten, borrels en uitjes, ook tijdens de twee maandelijkse workshops.

Workshops om kennis uit te wisselen

Bij deze workshops draait het in de eerste plaats om een moment van georganiseerde kennisuitwisseling. Meestal presenteren een paar collega’s iets van waar ze mee bezig zijn. Dat kan en mag best technisch zijn. Maar wel zo dat iedereen er wat aan heeft en iedereen het kan begrijpen. Onder het genot van een pizza of Chinees buffet is er uiteraard de gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten.

De workshops zijn dus echt voor en door collega’s. Soms vind iemand het leuk om wat dieper in een nieuwe tool of techniek te duiken. Alle technische collega’s worden daarin ruimte en tijd geboden, want jezelf ontwikkelen vinden we erg belangrijk. Op de workshop kunnen ze hun ervaringen delen, en bespreken met de rest. En soms adviseren of we een tool wel, of beter juist niet, moeten gaan gebruiken.

Vergroten van betrokkenheid en draagvlak

De workshops zijn een nuttig moment om met de hele groep na te denken wat er goed gaat en hoe we dingen beter kunnen doen. In zo’n grote groep moet dat natuurlijk wel worden ingeleid en gestuurd. Maar het zorgt voor betrokkenheid en draagvlak voor veranderingen, nieuwe tools en technieken. Soms komen de onderwerpen hiervoor uit een wat kleinere focusgroep die wat dieper nadenkt over verbeteringen.

We organiseren al heel lang workshops, in ieder geval al sinds 2000. Op ons netwerk delen we achteraf de sheets van de presentaties, zodat collega’s die er niet bij konden zijn toch iets kunnen zien van wat er is gepresenteerd.