IT FIRST vernieuwt haar ERP omgeving met Odoo

← Nieuws
April 23, 2018

ICT dienstverlener IT FIRST is 2018 van start gegaan met een geheel vernieuwde ERP omgeving op basis van Odoo ERP, dat is geïmplementeerd door West IT Solutions. Het vorige back-end systeem voldeed niet meer aan de eisen. “Het vorige systeem was niet meer geschikt voor een organisatie van onze grootte. We liepen tegen bepaalde beperkingen aan op het gebied van het aantal producten dat wij beschikbaar stellen aan onze klanten,” vertelt Sales Manager Mathijs Albrecht hierover.

Zoektocht naar een nieuwe back-end oplossing

Aan het begin van dit jaar is IT FIRST daarom van start gegaan met een geheel vernieuwde backoffice omgeving op basis van de Open Source software van Odoo ERP/CRM. Het initiële project is reeds afgerond, maar de omgeving wordt momenteel nog uitgebreid met extra functionaliteiten.

De nieuwe backoffice omgeving moest beschikken over CRM, Webshop en ERP functionaliteit. Daarnaast was het van belang dat de nieuwe omgeving de mogelijkheid heeft tot het maken van een OCI-koppeling waarmee de klanten van IT FIRST toegang krijgen tot een gepersonaliseerde winkelomgeving. In deze omgeving kan de klant gemakkelijk, via hun eigen systeem, een bestelling  doorvoeren. Daarnaast moest er een mogelijkheid zijn voor het versturen van UBL facturen.

Alle functionaliteiten aanwezig in Odoo ERP

IT FIRST heeft uiteindelijk de keuze gemaakt voor Odoo. De belangrijkste redenen om voor Odoo te kiezen waren de initiële kosten van de implementatie en het feit dat Odoo een alles-in-één systeem is. Hierdoor is er geen connectie meer nodig tussen verschillende systemen.

Mathijs geeft een verdere toelichting: _“Wij merkten dat er in de markt behoefte was naar het maken van een dergelijke koppeling met ons systeem. Ik vind het dan ook van grote toegevoegde waarde dat wij onze klanten straks gebruik kunnen laten maken van OCI functionaliteiten. Aan het einde van ons onderzoek bleven er twee kandidaten over; Microsoft Dynamics en Odoo. Microsoft Dynamics bleek een oplossing die standaard meer functionaliteit bevatte maar daardoor wel duurder en minder aanpasbaar was. De initiële kosten voor Odoo waren een stuk lager en doordat de software Open-Source is, heeft Odoo ook nog is een hele community opgebouwd die extra modules ontwikkelen en beschikbaar stellen voor gebruikers van Odoo.” _

Geslaagd project

Volgens Matthijs beschouwd IT First het project als geslaagd. Ze zijn erg enthousiast over het traject met West IT Solutions en de inmiddels opgeleverde functionaliteit. “Wij zijn heel tevreden over West IT Solutions en de samenwerking tijdens het project. Dit is met name te danken aan de samenwerking met de Business Consultant. Doordat daar zoveel kennis aanwezig is van Odoo en bedrijfsprocessen is hij in staat zeer snel en adequaat te schakelen. Wij krijgen direct terugkoppeling op al onze vragen en men komt meteen in actie wanneer dit nodig is. Dit is voor ons van grote toegevoegde waarde geweest tijdens het project.”

Wil je meer weten over de nieuwe back-office omgeving van IT FIRST en op welke wijze zij deze inzetten? Lees dan het hele interview met Mathijs Albrecht in de klantcase.