Essent België neemt klantsysteem ‘Nova’ in gebruik

← Nieuws
November 30, 2017

B2B systeem NOVA EssentOp 20 februari nam Essent België haar nieuwe klantsysteem ‘Nova’ in productie, waarin de klantgegevens van haar zakelijke klanten worden geregistreerd. Nova vervangt het vorige systeem Provision.

Een team van West-medewerkers werkte actief mee aan de totstandkoming van dit nieuwe klantsysteem.

Geïntegreerde Open Source componenten

In Nova zijn veel Open Source componenten geïntegreerd. Het voordeel hiervan is dat alle beschikbare data vanuit Nova opgevraagd en gecombineerd kan worden. Het resultaat is een grote efficiëntieslag voor de werkprocessen binnen Essent België.

De Front end van het systeem is opnieuw opgezet met AngularJS. De vijfenveertig gebruikers die inmiddels de eerste stappen in Nova hebben gezet, zijn hier zeer tevreden over.

Samenwerking specialisten vanuit verschillende landen

Een team van ongeveer tachtig specialisten werkte meer dan een jaar aan de realisatie. De teamleden waren afkomstig uit België, Nederland, Duitsland, Schotland, Servië, Roemenië en India. Daaronder architecten, business process analisten, product owners, migratiespecialisten, developers en testers. De West-medewerkers speelden een actieve rol als Java-developers en security- en integratie-specialisten.

Vijfduizend klantgegevens gemigreerd

De migratie vond plaats in het weekend van 18 en 19 februari. Het oude systeem werd afgesloten, de gegevens van vijfduizend klanten gingen over naar het nieuwe systeem en de bestaande koppelingen met externe systemen werden omgeleid. De operatie verliep zonder noemenswaardige problemen.

Een HyperCare team begeleid de gebruikers de eerste weken met het nieuwe Nova systeem.

B2C systeem is de volgende stap

De volgende uitdaging op de agenda is de vervanging van het B2C systeem met 350.000 klanten. Deze zal ook worden geïntegreerd met Nova. De geplande oplevering hiervan staat gepland in het vierde kwartaal van 2017.