Administratie REZ Dakveiligheid naar Odoo Enterprise

← Nieuws
December 19, 2017

REZ DakveiligheidREZ Dakveiligheid B.V. (REZ) levert veiligheids- voorzieningen zoals collectieve en individuele valbeveiliging en zet zich in voor een gezond risicobewustzijn. Het is doel van REZ is om veilig werken op daken op de meest eenvoudige manier mogelijk te maken.

Nieuwe omgeving die meegroeit met organisatieverandering

REZ maakt al langer gebruik van de Odoo bedrijfssoftware. De organisatie van REZ werd onlangs opnieuw ingericht. De bedrijfsactiviteiten zijn nu opgesplitst in meerdere werkmaatschappijen, die aangestuurd worden vanuit de Holland Safety Group.

Hierdoor leek de administratieve afhandeling complexer te worden dan voorheen, waardoor de Community versie van Odoo die al gebruikt werd, niet meer voldeed aan de wensen. De logische oplossing hiervoor was om de hele administratieve omgeving over te zetten naar de Odoo Enterprise versie. West IT Solutions kreeg de opdracht om deze migratie en het daarbij behorende implementatieproces te verzorgen.

Totale administratieve omgeving opnieuw ingericht

West nam hiervoor het totale administratieve proces onder de loep. Samen met REZ werd een inventarisatie gemaakt om alle noodzakelijke en gewenste tools in kaart te brengen, waardoor de werkprocessen zo efficiënt mogelijk worden ingericht. De belangrijkste modules hiervoor zijn: Verkoop (CRM), Inkoop, Productie, Projecten, Warehousing, Serienummers, E-commerce, VOIP en Helpdesk.

Proof of Concept

De realisatie van de nieuwe Odoo-omgeving is gestart met een Proof of Concept (PoC), waarin grondig is gekeken welke middelen op de slimste manier kunnen worden ingezet. Op basis van deze PoC zijn we nu bezig met de daadwerkelijke implementatie en migratie van de data naar de nieuwe omgeving.

Pleun de Heer, de directeur van REZ, vertelt hierover: “De samenwerking met West is verfrissend. Wij hebben grote stappen voorwaarts gemaakt en de implementatie van Odoo Enterprise zal onze bedrijfsdoelstellingen versnellen. We zijn blij met de deskundigheid en gedrevenheid van Walter Ruiter, ingegeven door zijn liefde voor het vak. Voor ons is deze implementatie een groot succes. REZ is klaar voor de toekomst.”